Hej!


Jag heter Jessika Berglund och är författare och tecknare
Det betyder att jag ritar och skriver sådant som ska vara i böcker, både fakta och skönlitteratur.
För barn och för vuxna.
Dessutom målar jag. 
Och samlar på natursaker.
Det mesta handlar på något sätt om naturen, men inte riktigt allt.

Nu är det vår, nästan sommar. Jag bor bredvid en sjö och barnen badar fastän vattnet fortfarande är kallt. Själv gör jag mest skolbesök, men i vintras jobbade jag med en bilderbok med text av Ann-Helen Laestadius. Den bygger på en av småfilmerna vi gjorde förra vintern, Pimpelfiske och kommer i oktober på Lilla piratförlaget. Filmen om fisketuren gjordes för UR-skola. Hittills har jag medarbetat i tre filmer, Ormar i Flen är den senaste och den är skriven av Helen Rundgren... 
Bilden här ovan är från den, vill du se hela så klicka här! De andra två finns i ett program som heter Tripp, Trapp,Träd. Vinterkväll finns här och Pimpelfiske här. Sagorna kommer ca 11 minuter in men titta gärna på resten också för det är  mysiga program.Något av det viktigaste jag gör är samla på natursaker. Kanske är det ett konstprojekt? Eller så är det  ett sätt att lära sig mer om naturen? Eller så kan jag helt enkelt inte låta bli och nu när jag är vuxen kan ingen säga till mig att låta bli. En dag till exempel blev det en fjäder, förmodligen skata. De satt och tjatade i den höga rodendendronhäcken vid vår trappa och fjädern låg på ett av stegen. 
Delar av samlingen finns  som foton eller anteckningar, somligt bara i minnet, men en hel del ligger också i askar och lådor. 
De tar jag med mig när jag går på skolbesök för de är så bra att prata kring.
Och så bygger jag utställningar av dem! Det blir så vackert när man fyller ett rum med naturfynd, minnen, intryck... 
Och ibland får någon låna dem. Någon som också samlar, till exempel Skrutt.
Mer om detta kan du läsa här. 

Jag gör gärna författarbesök i förskolan, grundskolan årskurs f-5 samt särskolan. Information om det hittar du här.
Du som vill boka ett besök gör det via Författarförmedlingen. Men självklart är du även välkommen att ställa frågor direkt till MIG. Jag arvoderar enligt Författarcentrums rekomendationer. I Västra Götalands Län kan bokare söka arrangörsstöd som täcker en del av kostnaderna. 

Jag har en blogg, som visserligen inte uppdateras längre men inläggen är inte sådana att de åldras så titta gärna på den ändå! Där finns mycket, både text och bild.